CORONAVIRUS - Paturile de ATI devin o problemă

Spitalele din Baia Mare sunt pline ochi cu bolnavi de coronavirus. Mare “bătaie” este și pe locurile de ATI.

CORONAVIRUS - Paturile de ATI devin o problemă

Primăria Baia Mare a oferit o situație a gradului de ocupare a spitalelor din oraș, care gestionează cazurile de COVID-19, iar cifrele sunt îngrijorătoare. Valul de pacienți confirmați în ultimele săptămani au umplut spitalele. 

În ceea ce privește Spitalul de Pneumoftiziologie, acolo locurile la ATI sunt toate ocupate, iar unitatea spitalicească are în mare parte ocupate paturile cu pacienți confirmați cu Covid-19. “La această oră sunt 19 paturi pentru Anestezie Terapie Intensivă dedicate pacienților COVID (ATI) – 19 pacienți (12 din Baia Mare, 7 din alte localități), 90 paturi COVID ocupate de 57 pacienți din Baia Mare și 34 din alte localități, 50 de paturi TBC ocupate cu 27 de pacienți”, arată reprezentanții primăriei.

De precizat că Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare are în structura sa aprobate 210 paturi, dar acum doar 159 sunt funcționale, din cauza normelor de distanțare și suprafața aferentă unui bolnav.

 Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare are însă toate paturile ocupate, fie cu pacienți confirmați cu COVDID-19, fie cu suspecți de coronavirus. “Spitalul de Boli Infecțioase, spital COVID, are 135 de paturi dedicate, iar 112 sunt ocupate cu bolnavi COVID (68 din Baia Mare, 44 din alte localități), iar 23 de paturi sunt ocupate de suspecți asimptomatici”, mai arată Primăria Baia Mare.

 O mână de ajutor pentru pacienții critici dă Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, singurul care are locuri disponibile la ATI.“Mai există câteva locuri ATI COVID la Spitalul Județean pentru cei internați acolo cu alte afecțiuni și care se contaminează, iar cei netransportabili, fiind în stare critică, rămân în Județean pe paturile menționate mai sus”, arată Primăria Baia Mare.

A.H.