CORONAVIRUS - Bulgaria închide tot

Țările vecine Romaniei iau măsuri tot mai stricte pentru combaterea răspandirii coronavirusului. După Ungaria, vine acum randul Bulgariei să închidă tot.

CORONAVIRUS - Bulgaria închide tot

Bulgaria se vede neviotă să ia măsuri mai dure pentru combaterea pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres. Astfel, țara vecină, a introdus noi măsuri de restriții care vizează magazinele, restaurantele sau școlile. 

Restaurantele, cafenelele şi barurile pot funcţiona numai între orele 06:00 şi 23:30, iar în afara acestui interval pot să fa că livrări la domiciliu. La magazinele alimentare şi farmacii, între orele 08:00 şi 10:00 pot face cumpărături doar persoane cu vârsta de cel puţin 65 de ani. Nicio persoană mai tânără de 65 de ani nu va fi servită în intervalul de două ore specificat. 
Accesul minorilor în centrele comerciale este autorizat doar în prezenţa unui părinte, tutore sau oricărui alt adult.

O altă măsură vizează suspendarea cursurilor în districtele cu morbiditate mai mare de 119,9 la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile sau dacă în perioada 4-11 noiembrie mai mult de 15% dintre elevi au absentat de la cursuri din cauza apariţiei simptomelor de COVID-19.
Cursurile tradiţionale în învăţământul gimnazial şi liceal sunt suspendate.

Sunt suspendate internările şi operaţiile chirurgicale planificate în spitale şi în centrele oncologice, cu excepţia transplantului de organe, ţesuturi şi celule, tratării pacienţilor cu afecţiuni oncologice, naşterilor asistate (indiferent de metoda de naştere), tratamentelor pe termen lung şi asistenţei psihiatrice.

A.H.