CONTROALE COVID - Maramureșeni amendați la terase sau în timp ce făceau cumpărături

Polițiștii maramureșeni au intensificat controalele în județ pentru a vedea dacă maramureșenii poartă corect masca de protecție sau dacă stau la distanță unii față de alții. Așa se face că au fost maramureșeni amendați stand la terase sau în timp ce își făceau cumpărăturile în piață.

CONTROALE COVID - Maramureșeni amendați la terase sau în timp ce făceau cumpărături

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acţiuni de verificare cu efective mărite au fost în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

Au fost legitimate 1408 de persoane şi au fost verificate 87 de  mijloace de transport, din care 42 mijloace de transport public în comun şi 25 de operatori autorizaţi/transportatori de persoane. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 161 de  sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 44.900 de lei.

În Baia Mare se pot vedea echipajele de poliție patruland pe stradă, dar la fel de bine se vede și că seara oamenii stau în case și nu mai vezi pe stradă decat pe cei care isi plimba cațeii.