CONTRABANDĂ LA MAGAZINUL DIN SAT - 13.520 de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţişti

Că se face contrabandă cu țigări prin magazinele sătești din Maramureș nu e demult o noutate pentru nimeni. Polițiștii maramureșeni au depistat weekendul trecut o femeie din Cernești care avea spre vânzare țigări ucrainene în valoare de peste 8000 de lei.

CONTRABANDĂ LA MAGAZINUL DIN SAT - 13.520 de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţişti

În data de 1 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pentru verificarea comerțului cu produse alimentare și nealimentare în unități de tipul pensiunilor, restaurantelor și cafenelelor, precum şi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au fost verificate 26 de societăți comerciale și 3 persoane fizice care desfășoară activități în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, dar şi în localităţile limitrofe. În urma acestor controale au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 1500 de lei.

Polițiștii maramureșeni informează că în comuna Cerneşti a fost identificată o femeie care punea în vânzare la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, cantitatea de 676 pachete ţigarete, bunuri care trebuiau suspuse unui regim vamal. Asupra întregii cantităţi de ţigarete, în valoare de 8.112 lei, s-a dispus măsura indisponibilizării, până la finalizarea cercetărilor. Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează în continuare acte de urmărire penală în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.