CONFUZIE – Cancerul de colon și hemoroizii, simptome asemănătoare

Hemoroizii au, adesea, simptome ce pot fi confundate cu cele ale cancerului de colon sau rect. Asta face ca unele persoane să se întrebe dacă nu cumva, aceștia cresc riscul de cancer.

CONFUZIE – Cancerul de colon și hemoroizii, simptome asemănătoare
Cancerul de colon nu este dat de hemoroizi

Multe persoane care suferă de hemoroizi se întreabă dacă acest lucru ar putea crește riscul de cancer de colon. Specialiștii de la Harvard Medical School răspund că, cel puțin teoretic, acest risc nu crește din cauza hemoroizilor. „Hemoroizii nu cauzează și nu măresc riscul de cancer de colon sau de rect. Cu toate acestea, cele două afecțiuni pot fi confundate una cu cealaltă, deoarece pot produce simptome similare, cum ar fi sângerări rectale, mâncărime și durere”, arată specialiștii.
Hemoroizii sunt o afecțiune foarte frecventă, afectând trei sferturi dintre adulții cu vârsta peste 45 de ani. Apar atunci când venele din interiorul sau chiar în afara anusului se măresc sau se inflamează. Pot fi deranjante, dar rareori sunt periculoase. 

Factori de risc pentru hemoroizi

Factorii de risc includ obezitatea, sarcina, constipația cronică și tensionarea în timpul mișcărilor intestinale, printre altele. 
Cel mai adesea, simptomele legate de hemoroizi vor dispărea în câteva zile sau o săptămână, dar, în unele cazuri, vor persista mai mult timp. Dacă nu sunteți sigur ce anume vă cauzează simptomele, prezentați-vă la medicul dumneavoastră.