CONFERINȚĂ - Importanța finalizării studiilor și dezvoltarea personală

În perioada 24-25 noiembrie, Liga Studenților „Pintea Viteazul” - LSPV Baia Mare organizează două conferințe pentru tineri, în cadrul proiectului „Mediul academic și timpul liber, ediția a IV-a”.

CONFERINȚĂ  - Importanța finalizării studiilor și dezvoltarea personală

În perioada 24-25 noiembrie, Liga Studenților „Pintea Viteazul” - LSPV Baia Mare organizează două conferințe pentru tineri, în cadrul proiectului „Mediul academic și timpul liber, ediția a IV-a”. Acesta vor avea loc în mediul virtual.

„Situația actuală ne obligă să desfășurăm conferințele în mediul online, ele fiind transmise live, pe pagina de facebook a asociației noastre. Conferințele vor avea loc marți, 24 noiembrie, de la ora 17.00 și miercuri, 25 noiembrie, de la ora 17.00”, precizează responsabilii Ligii Studenților „Pintea Viteazul”.

Tema conferinței de marți va fi „Rolul voluntariatului în dezvoltarea personală”, unde vor fi prezenți speakeri cu experiență în domeniul voluntariatului, atât la nivel local, cât și național, precum: Bianca Tătar, Raul Drența sau Dan Carpov.

Tema conferinței de miercuri va fi „Importanța finalizării studiilor”, unde

vor fi prezente cadre didactice universitare, precum: Lucian Butnar, Mircea Farcaș și Cristian-Liviu Vele.

„Conștientizarea importanței finalizării studiilor și ce rol are voluntariatul în dezvoltarea personală, sunt obiective necesare oricărui tânăr aflat în continuă formare și dezvoltare, deoarece cu ajutorul acestor doi factori se conturează succesul unei persoane, iar speakerii noștri sunt câteva exemple care demonstrează asta”, transmit reprezentanții ligii.

Pentru participarea la conferințe, tinerii sunt rugați să completeze un formular online, găsit pe pagina organizatorilor.

Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș și este organizat cu sprijinul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Asociației Deis, Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș - FONT MM și Programul Baia Mare 2023.

 Conferințele au atras atenția tinerilor

Inițiativa proiectului i-a atras atenția Biancăi Lazar, o tânără studentă în cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare (CUNBM).

„De când am văzut evenimentul adăugat de membrii ligii, am simțit o conexiune cu cele două teme abordate în cadrul conferințelor. Dezvoltarea personală și importanța finalizării studiilor sunt două teme extrem de importante pentru un student, chiar și pentru un elev sau un viitor student. Având în vedere că conferințele se desfășoară în mediul online, poate participa fiecare doritor fără să-și pună sănătatea în pericol”, spune tânăra de 20 de ani, din Baia Mare.

Și Paula spune că va participa la cele două conferințe, care, cu siguranță, îi vor îmbogăți cunoștiințele.

„Îmi place să citesc cărți pentru dezvoltare personală sau să urmăresc diverse documentare, filme pe astfel de teme. Conferința de marți are ca temă <<Rolul voluntariatului în dezvoltarea personală>>, e un subiect care îmi place foarte mult, cu atât mai mult cu cât în cadrul conferinței sunt prezenți speakeri cu experiență în domeniul voluntariatului”, spune băimăreanca.

 V.R.