CONDUS ȘI ABANDONAT - Surpriză pentru polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit abandonat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, un microbuz plin cu țigări de contrabandă.

CONDUS ȘI ABANDONAT - Surpriză pentru polițiștii de frontieră

„În interiorul mijlocului de transport au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, fiind totodată dispuse măsuri specifice de monitorizare a zonei. În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului. În continuare s-a luat măsura conducerii microbuzului încărcat cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.970 pachete, de Duty-Free și Belarus, în valoare de peste 350.600 lei.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Totodată, pe timpul cercetărilor, colegii noștri au mai stabilit faptul că numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autoturism și este expirat din data de 31.10.2020”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare.

H.D.