CONDAMNAT - Un fost europarlamentar a anunțat pe Facebook că a fugit din țară

Marian Zlotea a fost trimis în judecată de DNA în februarie 2015, pentru luare de mită în formă continuată (28 acte materiale), instigare la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale) şi constituire de grup infracţional organizat.

CONDAMNAT - Un fost europarlamentar a anunțat pe Facebook că a fugit din țară

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a fost condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare. Decizia a fost luată Curtea de Apel Bucureşti miercuri, 13 ianuarie.

Zlotea a fost condamnat pentru luare de mită, instigare la luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Zlotea a sumei de 263.000 de lei.

La scurt timp după pronun țarea sentinței, Marian Zlotea a anunțat că a fugit din țară, printr-un mesaj postat pe Facebook.

"Sunt nevinovat iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați.

Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electorală din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens.

În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregatească am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO", a scris Marian Zlotea pe pagina lui de socializare.

M. S.

foto gds.ro