COMUNICAT – Programe de ajutor financiar pentru fermieri

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) contribuie la relansarea economiei românești prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică cu patru programe.

COMUNICAT – Programe de ajutor financiar pentru fermieri

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) contribuie la relansarea economiei românești prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică cu patru programe. Acestea au fost aprobate în baza Cadrului Temporar de ajutor de stat, anunță FNGCIM într-un comunicat, transmis azi pentru agroinfo.

Guvernul României a lansat  Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un plan de investiții fără precedent, care are ca obiectiv înlocuirea măsurilor de subvenționare cu cele de stimulare a investitiilor.

Comisia Europeană a anunțat prelungirea până la 31 decembrie 2021 a Cadrului Temporar al ajutoarelor de stat, adoptat în data de 19 martie 2020, pentru a susține economia europeană și companiile, în contextul persistenței crizei generată de pandemie.
Noul amendament al Cadrului Temporar, prevede atât prelungirea, cât și extinderea plafoanelor ajutoarelor de stat premise.

Astfel noile valori prevăd ajutoare de stat de până la:

-225.000 de euro pe companie activă în producția primară de produse agricole (anterior 100.000 euro)
- 270.000 de euro pe companie activă în sectorul pescuitului și acvaculturii (anterior 120.000 de euro)
- 1,8 milioane de euro pe companie activă în toate celelalte sectoare (anterior 800.000 de euro), arată comunicatul.

Prin același amendament, CE a permis introducerea posibilității de conversie a unor instrumente rambursabile, de tipul garanțiilor, creditelor, credite punte, în granturi directe, ce pot fi acordate  pînă la sfârșitul anului 2021.

V.R.

Sursă foto: evenimentul zilei