COMPLICE CU MAZĂRE ȘI BORCEA – Încă un milionar român scapă de închisoare

COMPLICE CU MAZĂRE ȘI BORCEA – Încă un milionar român scapă de închisoare

Magistrații din Italia au suspendat pedeapsa primită de omul de afaceri Dragoș Săvulescu în țara noastră, astfel că acesta nu poate fi extrădat pentru executarea pedepsei în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, informează Realitatea Plus. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a declarat ”extrem de dezamăgit” de decizia Curții de Apel din Napoli

În România, Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar privind retrocedările ilegale de plaje din județul Constanța. În același dosar au mai fost trimise în judecată 30 de persoane, printre care și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și Cristi Borcea. Potrivit procurorilor, inculpații au intrat ilegal în posesia unor drepturi succesorale asupra unor suprafețe de teren pe care, ulterior, le-au vândut unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Prejudiciul se ridică la 112 milioane de euro.

După condamnare, omul de afaceri a fugit din țară și a fost dat în urmărire. S-a predat unei secții de poliție din Napoli, însă a fost eliberat la scurt timp, fără să fie extrădat în România. 

Marți, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, și-a exprimat public dezamăgirea față de decizia instanței din Italia. 

”Nu îmi ascund dezamăgirea faţă de un astfel de verdict. În general, sunt foarte rezervat să comentez dosare şi soluţii pronunţate în instanţă din motive pe care nu vreau să le dezvolt, dar Italia e ceva mai departe. Mă îndoiesc că o declaraţie de-a mea ar putea să fie interpretată ca o presiune asupra Justiţiei italiene, dar poate aude ministrul italian de Justiţie. Suntem extrem de dezamăgiţi de o astfel de dezlegare a cererii de extrădare adresată de Curtea de Apel Bucureşti", a spus ministrul.