COMISIA EUROPEANĂ – Recomandări de Crăciun și Revelion

Astăzi, Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

COMISIA EUROPEANĂ – Recomandări de Crăciun și Revelion

Astăzi, Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție. De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat, arată Digi24.ro.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de Covid-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, precizează Comisia Europeană.

De asemenea, Comisia le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor relgioase pe perioada sărbătorilor și să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții. Cei care vor să plece în vacanță să se vaccineze anti-gripal și să se izoleze la întoarcere.

V.R.