COCAINĂ ÎN MARAMUREȘ - Drogurile sunt tot mai mult printre tineri

Drogurile încep să își facă simțită prezența tot mai mult printre tinerii maramureșeni. Unii vor să se îmbogățească din astfel de afaceri, iar alții încep să consume din curiozitate. Grav este că avem și o piață a drogurilor în județ.

COCAINĂ ÎN MARAMUREȘ - Drogurile sunt tot mai mult printre tineri

Tribunalul Maramureş a admis recent propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial
Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui tânăr de 23 de ani cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc. 

Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că „inculpatul, în data de 22.01.2021, a deţinut droguri de risc şi de mare risc într-o cantitate nerezonabil de mare pentru a putea fi apreciată ca fiind destinată exclusiv propriului consum, din care o parte au fost deţinute şi transportate cu autoturismul proprietate personală, iar o altă parte au fost deţinute şi descoperite la locuinţa folosită de acesta, în urma efectuării percheziţiei domiciliare autorizate în cauză. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”

Tot Tribunalul Maramureş a admis, în data de 24.01.2021, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, a doi tineri. Cel de 27 de ani este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, respectiv cel de 37 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii continuate (două acțiuni distincte) de trafic de droguri de risc și de mare riscȚ.

Instanța precizează că „inculpatul X, în data de 23.01.2021, a procurat de la inculpatul Y iar ulterior a deținut și a transportat cantitatea de 101 comprimate de droguri de mare risc MDMA, fiind prins în flagrant în momentul în care dorea să le dea altei persoane. Inculpatul Y, în data de 23.01.2021, a deținut la locuința sa o cantitate mare de droguri de risc și de mare risc, toate găsite cu ocazia percheziției domicilare efectuate, după ce, în prealabil, în aceeași zi de 23.01.2021, în jurul orei 17:00, i-a dat inculpatului X, pentru a fi transportate și vândute altei persoane cantitatea de 101 comprimate MDMA. Cei doi inculpaţi au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi
înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”. 

În total de la cei trei polițiștii au ridicat peste jumătate de kilogram de cocaină, peste 500 de comprimate MDMA și peste 200 de grame de canabis.

H.D.