CMV MARAMUREȘ - Medicii veterinari acuză ANSVSA

Medicii veterinari acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), că prin abuz calcă în picioare legile și suferă o țară întreagă. Medicii veterinari anunță că-și suspendă activitatea până vor primi indemnizația de 10.000 de lei pe lună, stabilită prin lege. Colegiul Medicilor Veterinari din Maramureș (CMVMM) a transmis recent un comunicat presei.

CMV MARAMUREȘ - Medicii veterinari acuză ANSVSA

Medicii veterinari acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), că prin abuz calcă în picioare legile și suferă o țară întreagă. Medicii veterinari anunță că-și suspendă activitatea până vor primi indemnizația de 10.000 de lei pe lună, stabilită prin lege.

Colegiul Medicilor Veterinari din Maramureș (CMVMM) a transmis recent un comunicat presei.

„Informăm opinia publică în urma deciziei Consiliului Național a Colegiului Medicilor Veterinari din Romania din data de 06.11.2020. S-a decis în consens general suspendarea activității medicilor veterinari contractanți ai programului național sanitar veterinar, de apărarea sănătății animalelor și a sănătății omului ,a identificării animalelor și de protecția mediului, pentru o perioadă nedeterminată. Această decizie extremă a fost luată datorită nerespectării legii236/19 a OUG117/20 prin care medicii veterinari susnumiți trebuiau să primească pe fiecare cabinet medical veterinar contractant suma de 10 000 lei/luna, începând cu luna august a.c. în condițiile în care ministerul finanțelor a asigurat ANSVSA-ului bugetarea pentru trei luni. De asemenea ANSVSA a introdus în modulul de inspecții a animalelor din exploatațiile, gospodăriile nonprofesionale termeni și obligații necontractate, atribuții complementare, care exced legea prin introducerea de acțiuni suplimentare în condițiile de tarifare din 2013”, se precizează în comunicat.

 

ANSVSA n-a asigurat echipamentele necesare în pandemie

De aseemenea, se menționează că ar fi bine se autosesizeze organele abilitate pentru a face lumină în această agenție guvernamentală unde prin abuz se calcă în picioare legile și suferă o țară întreagă.

„Activitatea acestor cabinete fără primirea acestor sume nu poate continua deoarece celelalte resurse financiare nu asigură mentenanța acestor cabinete, majoritatea falimentare, dar necesare pentru apărarea sănătății publice și a animalelor... Amintim și faptul că ANSVSA în plină evoluție a SARS-COV-2 nu ne-a asigurat echipamentele necesare de biosecuritate riscând să ne îmbolnăvim noi dar să și vectorizăm virusul prin comunități. În aceste condiții vitrege, 10% din colegi s-au îmbolnăvit de covid, unii cu evoluții bune, alții încă se luptă cu boala prin spitale, să-i ajute divinitatea să revină cât mai repede în mijlocul nostru”, precizează în comunicat Președintele Colegiul Medicilor Veterinari din Maramureș, dr.Corneliu Talos.