CLUJ - Catedrală iluminată în culoarea conștientizării cancerului de col uterin

Marți seara, Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a fost iluminată în albastru-verzui, culoarea conștientizării cancerului de col uterin.

CLUJ  - Catedrală iluminată în culoarea conștientizării cancerului de col uterin

Marți seara, Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a fost iluminată în albastru-verzui, culoarea conștientizării cancerului de col uterin. Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a alăturat astfel demersului global de conștientizare inițiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la această problemă de sănătate, precizează site-ul Basilica.ro.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, instituție coordonatoare a Programului Național de Screening pentru cancerul de col uterin, în parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și compania Transavia.

OMS a lansat marți strategia de eradicare a cancerului de col uterin. În semn de susținere, mai multe edificii din lume au fost iluminate în culoarea albastru-verzui printre acestea, primăria din Paris, clădirea Tower 42 din Londra și podul peste Bosfor din Istanbul.

Cancerul cervical este pe locul patru ca incidență între tipurile de cancer care afectează femeile. Se poate preveni și este vindecabil dacă este detectat în stadiu timpuriu.

În Cluj-Napoca, biserica se implică în mod direct în lupta împotriva cancerului prin Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Acesta oferă sprijin medical și spiritual pacienților cu afecțiuni oncologice în stadii avansate, dar și aparținătorilor acestora, arată site-ul precizat.

V.R.