CJ MARAMUREȘ - Angajații instituției evaluați să se vadă dacă își merită salariile uriașe

Imediat după alegerile locale au fost județe unde s-a anunțat că vor fi dați afară oameni din Consiliile Județene. O situație similară ar putea apărea și la Consiliul Județean Maramureș, acum fiind în plină desfășurare o evaluare a muncii angajaților instituției.

CJ MARAMUREȘ - Angajații instituției evaluați să se vadă dacă își merită salariile uriașe

Munca angajaților de la Consiliul Jude]ean Maramureș este evaluată de actuala conducere. Oficialii CJ Maramureș recunosc că angajații CJ se duc acasă lunar cu sume frumușele în buzunar, însă trebuie văzut dacă oamenii aceștia își merită salariile uriașe pe care le iau.

“Într-o primă etapă se face evaluare doar la aparatul propriu al Consiliului Județean, munca fiind una grea. Sunt rapoarte de cateva mii de pagini deja. Am și cateva concluzii pe care le voi spune la momentul potrivit. Cert este că în acest moment avem 88 de proceduri în cadrul Consiliului Județean, doar în aparatul propriu, sunt 22 de subordinate. 88 de proceduri interne și regulamentul de funcționare. Tot ce înseamnă proceduri interne sunt generice. Nu mă interesează să dau oameni afară, cat să văd că fiecare își merită bănuțul pe care îl caștigă. Salariile în Consiliul Județean nu sunt mici deloc, vorbim de o medie salarială foarte ridicată în raport cu media salarială la nivelul județului Maramureș, care e 2600 de lei. La CJ vorbim de peste dublu media, ori atunci și așteptările sunt pe măsură”, a ținut să arate președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Acesta a mai menționat că “sunt unele departamente care sunt supradimensionate, sunt unele care sunt subdimensionate, unele nu își au rostul pe fața pămantului, la fel cum sunt departamente care lipsesc”. “De exemplu, nu există un management al subordonatelor în cadrul CJ. Nu avem oameni pe sănătate, pe nimic. Funcționăm din inerție și asta trebuie schimbat”, spune oficialul CJ Maramureș.

H.D.