CIOCOTIȘ - Părintele Gheorghe Roman a decedat

Preotul Gheorghe Roman din localitatea Ciocotiș a decedat ieri, 28 decembrie, la vârsta de 72 de ani.

CIOCOTIȘ -  Părintele Gheorghe Roman a decedat

Preotul Gheorghe Roman din localitatea Ciocotiș a decedat ieri, 28 decembrie, la vârsta de 72 de ani.

„Cu profundă tristețe, vă aducem la cunoștință faptul Preacucernicul Părinte Gheorghe Roman, a trecut la cele veșnice, în această dimineață, la vârsta de 72 de ani. Ierarhii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, ostenitorii Centrului Eparhial, Protopopiatul Ortodox Lăpuș, alături de părinții slujitori din episcopie, transmit un mesaj de condoleanțe, mângâiere și alinare sufletească pentru familia Preacucerniciei Sale”, au precizat responsabilii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Scurt istoric

Părintele Gheorghe Roman s-a născut la data de 14 august 1948, fiind timp de 40 de ani parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Ciocotiș, Protopopiatul Lăpuș, și aproximativ șase ani, a slujit ca preot pensionar în cadrul aceleași parohii. „A fost un slujitor foarte atașat de comunitatea din Ciocotiș, de localitate, fiind un adevărat râvnitor, slujind cu timp și fără de timp, atât biserica cât comunitatea de credincioși. De asemenea, în timpul păstoririi părintelui Gheorghe Roman, prin jertfelnicia credincioșilor, biserica a cunoscut numeroase înzestrări și înnoiri precum: realizarea integrală a picturii interioare și renovarea exterioară a lăcașului de cult, au fost încununate de slujba de târnosire a bisericii, în anul 2014, de către Preasfințitul Părinte, biserica fiind înnobilată și cu un al doilea hram, <<Sfinții Martiri Brâncoveni>>”, au precizat responsabilii episcopiei.

La data de 27 septembrie 2020, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit părintelui Gheorghe Roman „Diploma de vrednicie”.

Slujba de înmormântare va avea loc mâine, 30 decembrie, cu începere de la ora 12.00, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ciocotiș și va fi săvârșită de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

 V.R.