CIFRE - Șase oameni au murit anul trecut pe străzile din Baia Mare

Municipiul Baia Mare este locul din Maramureș unde au loc cele mai multe accidente rutiere fie soldate cu pagube materiale, fie cu pierderi de vieți omenești. Anul trecut, potrivit datelor oferite de către Serviciul Rutier Maramureș, au decedat pe străzile din municipiu în urma unor accidente rutiere nu mai puțin de șase persoane.

CIFRE - Șase oameni au murit anul trecut pe străzile din Baia Mare

Anul trecut în Baia Mare au fost 115 accidente rutiere în total, soldate cu șase decese, 31 de răniți grav și 77 de persoane rănite ușor. Din totalul de 115, în 28 de cazuri au fost tamponări cu mașini care aparțin structurilor statului, MAI sau MapN. Trebuie spus că în oraș avem unele bulevarde, cum este Independenței sau București, unde au loc frecvent accidente rutiere grave. Tot în Baia Mare viteza este o problemă de multe ori, la fel forțarea culorii roșie a semaforului, neacordarea de prioritate de trecere sau întoarcerea pe linie dublă continuă. 

Vă reamintim că la nivel de județ Maramureș numărul accidentelor rutiere a scăzut simțitor anul trecut față de 2019, iar unul dintre motive este cel legat de coronavirus. Oamenii, fiind captivi în case, nu au putut circula cu autovehiculele. Am avut anul trecut cu 59 de accidente mai puțin decat ianuarie-decembrie 2019.

H.D.