CIFRE OFICIALE - Câte persoane cu dizabilități are Maramureșul

La sfârșitul trimestrului III al anului 2020, în județul Maramureș sunt 19.959 persoane cu dizabilități, dintre care 2.296 de copii. În centrele sociale din cadrul DGASPC Maramureș se află 401 persoane adulte și 119 copii/tineri cu dizabilități.

CIFRE OFICIALE - Câte persoane cu dizabilități are Maramureșul

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită înfiecare an pe data de 3 decembrie, a fost marcată, astăzi, și în centrele sociale destinate persoanelor cu nevoi speciale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Potrivit DGASPC Maramureș, cu această ocazie, tinerii și adulții cu dizabilități aflați în grija instituției au participat la diverse activități tematice, printre care prezentarea unor materiale informative cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, discuții individuale, programe artistice, audiții de colinde, jocuri de societate și mese festive.

„Într-o zi atât de specială pentru ei, până și Moș Nicolae a sosit mai repede, cu cadouri pentru fiecare. Anul 2020 a fost un an dificil pentru fiecare dintre noi. În contextul pandemiei COVID-19, având în vedere restricțiile impuse de autorități, conducerea DGASPC Maramureș a fost alături de persoanele cu nevoi speciale din centrele rezidențiale, mai vulnerabile în fața virusului. 

 

În contextul acestei zile pline de semnificaţie, persoanele cu nevoi speciale, prin exemplul lor de curaj și voință, ne oferă o adevărată lecție de viață despre cum să treci peste orice dificultate și ne demonstrează mereu că abilitatea este cea care contează, nu dizabilitatea. Îi asigur că măsurile ferme pentru limitarea infecțiilor COVID-19 au fost dispuse atât pentru binele și siguranța beneficiarilor noștri, cât și pentru protejarea lor și a familiilor. Este necesar să ne amintim constant care este misiunea noastră și că putem fi înțelegători, solidari și buni, că putem să promovăm soluții eficiente pentru respectarea demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu nevoi speciale aflate în grija noastră”, a declarat Alina Coste Mădăras, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

 

H.D.