CHINA – S-a infectat cu Covid-19 după ce a atins un pachet de carne congelată

Un angajat al unei companii de depozitare frigorifică a fost a testat pozitiv pentru noul coronavirus după ce a manipulat un pachet de carne congelată.

CHINA – S-a infectat cu Covid-19 după ce a atins un pachet de carne congelată

Un angajat al unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost a testat pozitiv pentru noul coronavirus, duminică, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania, anunță autoritățile din China, conform digi24.

Potrivit DPA, bărbatul, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de reprezentanții Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin.

Autorităţile locale testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia. Ziarul Global Times, citat de aceeași sursă, a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie.

Virusul ar proveni de la un transport cu carne de porc congelată, ajunsă în depozit dintr-un port din Germania

Se crede că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven, coform digi24.