CE SĂ MAI CREZI - Temperaturi de primăvară în plină iarnă în Maramureș

Greu de crezut, dar în luna decembrie am avut în Maramureș temperaturi de 13 sau 14 grade Celsius, specifice mai degrabă primăverii decât sezonului rece. Temperaturile maxime de ieri au fost cuprinse între 11 și 13 grade C.

CE SĂ MAI CREZI - Temperaturi de primăvară în plină iarnă în Maramureș

Cel mai rece a fost noaptea trecută la stația meteo Iezer, unde am avut 0 grade Celsius. Tot în Pietrosul Rodnei avem un strat de zăpadă care măsoară 8 cm. Drumarii au intervenit cu material antiderapant pentru a preveni apariția poleiului pe DN18. În pasul Prislop acum avem precipitații sub formă de lapoviță, în zona montană înaltă vântul având intensificări cu viteze de până la 40 km/h. 

Șoferilor li se transmite că pe drumurile din zona de munte avem semnalată ceață, la fel în zonele joase. În atare condiții trebuie adaptată viteza la condițiile de drum, trebuie prudență maximă la condus, respectiv trebuie evitate depășirile periculoase. 

Pentru astăzi meteorologii anunță o scădere ușoară a temperaturilor, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal. Așteptăm ploi pe arii extinse, iar în cursul nopții la munte va ninge. Temperaturiole maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade C, iar cele minime între 1 și 4 grade C. 

H.D.