Ce oraș interzice plimbarea câinilor ?

Începând cu data de 20 noiembrie, orașul Yunan din China este forțată să revizuiască legea care interzice rezidențialilor să-și plimbe câinii pe domeniul public.

Ce oraș interzice plimbarea câinilor ?

Legea emisă pe 13 noiembrie îi obligă pe proprietarii de animale de companie să-și țină câinii în permanență în interior. De asemenea, se spune că politica are rolul de a promova obiceiul de creștere a câinilor „civilizați”.

Oficialii au explicat faptul că s-au gândit în special la siguranța comunității, existând mai multe incidente în care animalele de companie au atacat oamenii.

Această nouă lege nu a fost bine primită pe rețelele de socializare, provocând o revoltă în rândul internauților.

„În loc să interzică plimbarea câinilor, mai bine ar începe cu educarea proprietarilor de animale”, spune un internaut de pe facebook.

În conformitate cu noua politică, proprietarii de animale de companie care sunt prinși plimbându-și câinii în public vor primi un avertisment în primă instanță.

Dacă vor fi prinși din nou, vor fi amendați între 50 de yuani și 200 de yuani. O a treia încălcare va duce la confiscarea și uciderea animalelor de companie de către autoritățile locale, după cum relatează BBC.

În 2018, orașul Hangzhou din China, a interzis mersul câinilor în timpul zilei. Intrarea în vigoarea a acestei noi legi va fi una istorică, fiind pentru prima dată, când patrupezii nu vor mai putea fi scoși la plimbare în orice moment al zilei.

B.N