CE NU FACEM BINE? Aproape 8000 de cazuri în 24 de ore. Testarea în masă devine singura opțiune

Planurile autorităților legate de carantinare par să nu dea roadele scontate. Numărul de infectări crește la cote la care nu ne-am fi gândit acum câteva luni și totuși se pare că purtatul măștii în toate spațiile publice deschise și carantinarea zonală nu sunt măsuri suficiente pentru a avea o scădere a numărului de cazuri de coronavirus.

CE NU FACEM BINE? Aproape 8000 de cazuri în 24 de ore. Testarea în masă devine singura opțiune

Aproape 8.000 de cazuri noi de coronavirus în numai 24 de ore, peste 100 de morți. Mai adăugăm la aceste cifre și cei aproape 1000 de pacienți la Terapie Intensivă, toate sunt cifrele zilei de 3 noiembrie. Poate pentru a evita închiderea totală a țării este necesar a se lua în calcul creșterea capacității de testare a populației prin folosirea testelor rapide, omologate, care dau rezultate în foarte scurt timp.

Sunt țări europene care deja au apelat la testarea rapidă. Unde mai pui și că avem locuri pe glob care au raportat mortalitate zero în ceea ce privește coronavirus. În Maramureș lucrurile o iau razna rău de tot. Am ajuns să avem azi 254 de cazuri noi de coronavirus, cele mai multe cazuri pe țară, ceea ce arată că ceva trebuie schimbat. Să nu uităm că am fost închiși în case când aveam câteva sute de cazuri de COVID pe zi, iar acum când avem muuuult mai multe, carantinăm zonal. Dar se pare că nu ajută. 

Un lucru clar este însă - și anume că toate țările se îndreaptă spre o testare rapidă a populației, poate singura modalitate de a ține sub control această pandemie.