CĂZĂTURI - Primele incidente la schi pe partiile din Maramureș

E iarnă, sezon de ski, sezon de snowboard, dar și sezon în care s-a dat drumul la accidentări. Echipa Salvamont Maramureș a și avut primele intervenții pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă.

CĂZĂTURI - Primele incidente la schi pe partiile din Maramureș

O tânără de 17 ani din Sighet, începătoare in snowboarding a suferit, in urma unei căzături, un traumatism cranian fiindu-i acordat primul ajutor de urgență de către salvatorii montani aflați în serviciu și predată echipajului SMURD care a transportat-o la unitatea medicală din Baia Mare pentru investigații medicale complexe.

“Acest fapt ne determină să vă recomandăm din nou să abordați practicarea sporturilor de iarnă (schi și snowboarding) cu atenție și responsabilitate, să vă verificați atent funcționalitatea și reglajul corect al legăturilor de schi/snowboard, să abordați cu precauție pârtiile la început de sezon și mai ales să schiați și să utilizați snowboard-ul pe pârtii cu dificultate  corespunzătoare nivelului dumneavoastră de pregătire.

Solicitați informații despre starea zăpezii,pe pârtii și în afara acestora, de la echipele Salvamont. Solicitați, la nevoie, sprijinul salvatorilor montani și aveți încredere în Salvamont, singura structură abilitată legal să  intervină și să vă salveze în caz de accidentare pe munte sau în zone cu acces dificil”, spune Salvamont Maramureș.

H.D.