CAVNIC - Primarul Vladimir Petruț și cele 28 de proiecte de investiții

La Cavnic, zilele lunii ianuarie au fost ale turismului. Pârtiile de schi au funcționat la parametri, orașul fiind plin de turiști, semn că se crește o stațiune de schi performantă și căutată de turiști.

CAVNIC - Primarul Vladimir Petruț și cele 28 de proiecte de investiții

Cazuri de COVID-19 în Cavnic sunt doar la spitalul din localitate și acelea venite din altă parte, spune primarul. Și cum viceprimar nu este (deocamdată), fiecare proiect de dezvoltare se discută în tabere ale opoziției politice, până la urmă trec proiectele, având în vedere gradul de divizare al opoziției din Consiliul Local.

Până la această oră, din cele 28 de proiecte aflate în lucru, 14 sunt depuse pentru finanțări. E o atmosferă de lucru la primăria din Cavnic. Dacă-l întrebi pe primar când se va alege un viceprimar, acesta are îndoieli că opoziția politică va reuși să cadă la înțelegere în următorii patru ani pentru a-l alege.

“Niciodată n-a fost în Cavnic atât de divizat Consiliul Local, cu toate acestea, când e vorba de asfaltări de drumuri, de proiecte pentru școli și învățământ în general, sau de investiții în sănătate, acestea au trecut și prin Consiliul Local  deoarece ar fi dificil pentru aleși să explice electoratului de c ear vota împotriva unei infrastructure performante, împotriva aducțiunilor de apă ori împotriva modernizării școlilor sau a spitalului. La noi, ce e benefic pentru căvnicari, trece și prin Consiliul Local în mod pozitiv”, spune Vladimir Petruț.

În privința vaccinării împotriva COVID-19, primăria va pune la dispoziție mijloace de transport pentru cei care se vor deplasa la vaccinare. Mulți au mașini proprii și se vor duce cu acestea.

“E optimism”, mai spune Vladimir Petruț despre următorii patru ani de activitate la primărie.

“Cavnicul va aduce surse de finanțare pentru: învățământ, sănătate, cultură și sport, vom continua investițiile în infrastructură, apă și canal, de asemenea vom construi acel sanatoriu pentru persoanele în vârstă. În procedură de licitație se află investiții de 100 de milioane lei vechi pentru spital, prin CNI. Vă dați seama că se va mări capacitatea, se va construi spitalul aproape de la zero într-o formă modernă, se va mai adăuga un etaj, lifturi, vom mări capacitatea spitalului cu 40%. Toate acestea sunt în procedură de licitație publică. Eu, ca primar, îmi doresc să avem în Cavnic o viață de calitate ca în orice stațiune turistică performantă și nu cred că există vreun căvnicar care să se împotrivească la felul acesta de gândire. și apoi avem de dezvoltat zona turismului de iarnă și a turismului pentru celelalte anotimpuri din Cavnic.

Cred că în acești ani vom avea un oraș care și-a găsit alternativa de dezvoltare după ce a depășit statutul de zonă monoindustrială”, spune Vladimir Petruț cu entuziasmul bine temperat care a început să-i caracterizeze activitatea.