CARAVANA CU BINE - Familiile defavorizate din Baia Mare au primit fructe și legume

În perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, maramureșenii au avut ocazia să facă fapte bune în cadrul caravanei „Plata cu PET”. Aceștia au dus PET-urile de la apă, de la bere sau suc, la sediul Centrului de Tineret din Baia Mare, unde au fost transformate în legume și fructe pentru familiile defavorizate din oraș.

CARAVANA CU BINE - Familiile defavorizate din Baia Mare au primit fructe și legume

În perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, maramureșenii au avut ocazia să facă fapte bune în cadrul caravanei „Plata cu PET”.  Aceștia au dus PET-urile de la apă, de la bere sau suc, la sediul Centrului de Tineret din Baia Mare, unde au fost transformate în legume și fructe pentru familiile defavorizate din oraș.

Plasele cu legume și fructe proaspete au ajuns la familii din zonele Craica, Horea, Luminișului și Ferneziu.

„Caravana „Plata cu PET” inițiată de Carrefour ne-a ajutat să schimbăm PET-urile colectate la Centrul de Tineret Baia Mare cu 100 de kilograme de fructe și legume proaspete. Asociația Young Roma Maramureș (Renata Mihaly, Radu Lăcătuș, Boros Bobi, Loredana Mihaly, și Vlad Bardai) au pregătit pachetele care au ajuns la câteva familii din Baia Mare, în zonele Craica, Horea, Luminișului și Ferneziu”, precizează responsabilii Centrului de Tineret, din Baia Mare.

La această inițiativă au contribuit Asociația Deis din Baia Mare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș, YMCA Romania, YMCA Baia Mare, Young Roma Maramureș și FONT - Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.

 Fapte bune în pandemie

Asociațiile de tineret din Baia Mare, au contribuit și de data aceasta la o inițiativă prin care au dat exemplu de compasiune față de familiile sărmane din Baia Mare, spune Andreea.

„Majoritatea activităților din cadrul acestor asociații de tineret (Deis, Centrul de tineret, YMCA Baia Mare) au scopuri caritabile, scopuri care ne transmit un mesaj și ne îndeamnă să facem fapte bune”, spune Andreea Godja, de 25 de ani.

Și Flaviu Mureșan este de părere că tinerii sunt mai implicați în acțiuni caritabile, decât adulți.

„Campaniile care se desfășoară la nivel de tineret, sunt adesea îndreptate spre acțiuni caritabile și voluntariat. Tinerii au o gândire diferită de cea a adulților. Sunt sigur că acțiunea demarată în cadrul caravanei „Plata cu PET” a făcut cel puțin câteva familii din Baia Mare fericite. Faptul că au primit fructe și legume proaspete pe gratis, a fost un gest frumos din partea voluntarilor”, spune băimăreanul, de 27 de ani.

V.R.