CAPTIVI ÎN CASE - Coronavirusul a dus la scăderea numărului de accidente rutiere

Pandemia de coronavirus a dus, cel puțin în Maramureș, la o scădere vizibilă a accidentelor rutiere. Statistica Serveiciului Rutier Maramureș arată că de la începutul acestui an și pană la jumătatea lunii noiembrie pe drumurile din județ au avut loc un număr de 120 de accidente rutiere grave, cu 36 mai puține decat perioada similară din 2019, cand am avut 156 de evenimente rutiere.

CAPTIVI ÎN CASE - Coronavirusul a dus la scăderea numărului de accidente rutiere

În urma acestor accidente rutiere grave au decedat în acest an 28 de persoane, cu nouă mai puțin decat în 2019 (37), 105 persoane au fost rănite grav, cu 31 mai puține decat anul trecut (136), respectiv 38 de persoane au fost rănite ușor, un minus opt față de ianuarie-noiembrie 2019, cand am avut 46 de persoane rănite ușor în cele 156 de accidente înregistrate.

Dacă ne referim la cauzele producerii acestot accidente, în continuare viteza, sub cele două forme ale sale, continuă să fie cauza numărul unu în Maramureș la producerea de accidente rutiere grave, urmată de neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală sau abaterile bicicliștilor.

H.D.