CÂND NU ÎȚI PLACE LEGISLAȚIA - Peste 70 de permise reținute în Maramureș într-o săptămână

Zeci de șoferi au rămas pietoni pentru o perioadă de timp după ce au fost surprinși de polițiști că încalcă legea. În total peste 70 de permise au fost reținute pentru diferite abateri în prima săptămână a lunii februarie.

CÂND NU ÎȚI PLACE LEGISLAȚIA - Peste 70 de permise reținute în Maramureș într-o săptămână

„În perioada 01-07 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Săptămâna trecută polițiștii maramureșeni au reținut 76 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic prin depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate a  pietonilor sau celorlalte vehicule și conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau conducere fără permis. În urma acțiunilor organizate și desfășurate pe această linie, în această perioadă au fost aplicate 626 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 220.000 de lei și au fost constatate 11 infracțiuni rutiere Ca măsură complementară s-a dispus reținerea și a 25 de certificate de înmatriculare celor care nu au respectat legea”, arată IPJ Maramureș. 

În finalul de săptămână trecut, polițiștii din Maramureș au constatat faptul că șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au comis infracțiuni la regimul rutier, patru dintre aceștia au condus un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, unu a condus fără permis, iar ultimii doi bărbați au comis ambele fapte.

H.D.