CA ȘI CALIFICAȚI – CS Minaur a câștigat prima manșă cu Parnassos Strovolou

Victorie logică obținută de CS Minaur în Cipru.

CA ȘI CALIFICAȚI – CS Minaur a câștigat prima manșă cu Parnassos Strovolou

CS Minaur a luat o opțiune importantă pentru calificarea în 16-imile EHF European Cup (fostă Challenge Cup) la handbal masculin. Băimărenii au câștigat prima manșă a turului III, jucată în deplasare, cu Parnassos Strovolou (Cipru). Returul se joacă, tot la Nicosia, mâine, 13 decembrie (ora 17).

Parnassos Strovolou – CS Minaur Baia Mare  25-28 (13-15)

Parnassos: Tartios (13 mingi parate/ din 40 de aruncări, 32%), Roussos (0/1) – Papakyprianou 11 goluri/din 13 aruncări , Michaelides, Evdokimov, Constantinou, Demosthenous 0/1, Christodoulou 1/2, Nikiforou 5/7, Stoumpis 3/7, Chalaris 4/5, Giannopoulos, Hadjidaki, Lazzarin, Keramidas, Makris. Antrenori: Charalambos Petrou și Christos Chadjisoteriou.

Minaur: Ciobanu (7/28, 25%), R. Pop (1/5, 20%) – Csepreghi 1/4, Cip 5/7, Kotrc 3/6, Ramba, Skrobic, Cristescu 1/1, Araujo 2/4, Busecan, De Toledo 2/4, Bera 0/1, Nagy, Căbuț 6/8, Buzle 4/6, Haiduc 4/6. Antrenori: Adrian Petrea și Alexandru Sabou.

Cu excepția portarului Buzogany (accidentat), putem spune că CS Minaur s-a prezentat la acest meci cu echipa completă. Ceea ce este cel mai important, au revenit pe teren Alexandru Csepreghi și Jose de Toledo, componenți de bază ai liniei de nouă metri, dar care nu au avut realizări deosebite.

Minaur nu a evoluat strălucit, dar a controlat meciul și s-a impus fără prea mari emoții. Gazdele au jucat cu entuziasm și au lăsat impresia că au cu adevărat încredere că pot învinge, dar nu au condus decât de două ori pe tabela de marcaj (1-0 și 10-9). Ciprioții n-au reușit până la urmă să-și depășească condiția și calificarea în faza următoare a competiției este în foarte mare măsură jucată, mai ales că CS Minaur poate să joace mult mai bine decât a făcut-o azi.

M. S.