BRACONAJ - Zeci de arme de foc confiscate anul trecut din casele maramureșenilor

Multor maramureșeni le place carnea de vanat. Numai așa se explică numărul mare de arme de foc confiscate de polițiști din casele maramureșenilor numai în cursul anului trecut.

BRACONAJ - Zeci de arme de foc confiscate anul trecut din casele maramureșenilor

În 2020 polițiștii maramureșeni au organizat 52 acțiuni din care 21 pe linie de braconaj cinegetic, 19 pe linie de arme și muniții precum și 12 acțiuni pe linie de explozivi și substanțe periculoase.Dintr-un document dat publicității de IPJ Maramureș aflăm că în cadrul acțiunilor desfășurate de către polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost efectuate 336 controale și 15 percheziții domiciliare, fiind dispuse măsuri de indisponibilizare a 15 de arme de foc, din care patru arme de foc deținute illegal și a aproximativ 800 de cartușe de diferite calibre.

Tot polițiștii au mai indisponibilizat două autovehicule folosite la braconaj cinegetic, 28 trofee de vânătoare și aproape 400 de kg de articole pirotehnice, 61 litri și 8,49 kg produse de protecția plantelor și două kg de mercur.

În total au fost constatate 60 de infracțiuni incriminate de Codul penal sau de legi speciale și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.702 lei.

H.D.