BOLNAVI SPERIAȚI - Medicii de familie, sprijin pentru pacienții cu COVID-19

Medicii de familie ajung să facă parte din... familie. Cel puțin asta se întâmplă în cazul multor pacienți cu COVID-19, care vorbesc zilnic la telefon cu halatele albe.

BOLNAVI SPERIAȚI - Medicii de familie, sprijin pentru pacienții cu COVID-19

În județul nostru, tot mai mulți medici de familie spun că au și zeci de pacienți confirmați cu COVID-19, pe care-i monitorizează la domiciliu. Președintele Asociației Medicilor de Familie Maramureș susține că în cazul său, zilnic are unul sau doi pacienți noi, depistați cu noul coronavirus. „Eu am cam 20 de pacienți cu COVID-19, pe care-i monitorizez în momentul de față. Astăzi mi-a mai intrat unul, cam zilnic am unul sau doi pacienți confirmați. Am avut și cazuri de pacienți care au ajuns în spital și, din păcate, chiar și un pacient mai în vârstă, cu diverse comorbidități, a fost diabetic, care a decedat”, a declarat Gheorghe Lascu.

Acesta a precizat că medicul de familie este un sprijin pentru pacient, nu doar medical ci și psihologic. De multe ori bolnavii sunt speriați când află că sunt infectați și discuțiile zilnice au și rolul de a-i calma. “Lumea este foarte mulțumită că vorbește cu medicul. Oricum ei sunt tracasați, speriați, cu noi pot să stea de vorbă. Sunt și pacienți care mă sună și seara la zece sau dimineața de vreme. Dar asta este”, mai precizează Gheorghe Lascu.

A.H.