BOGDAN BURCEA (ANTRENOR ROMÂNIA) - Am urmat protocolul, am așteptat cu teamă rezultatele testărilor

România participă la o nouă ediție a Campionatului European.

BOGDAN BURCEA (ANTRENOR ROMÂNIA) - Am urmat protocolul, am așteptat cu teamă rezultatele testărilor

Echipa națională de handbal feminin a României a plecat în această dimineață cu avionul spre Danemarca, pentru a participa la Campionatul European (Danemarca, 3-20 decembrie).

Marea absență din tabăra trIcolorelor este Crina Pintea, care a primit ieri un rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19. 

”Am urmat protocolul, am așteptat cu teamă rezultatele testărilor, însă acestea sunt vremurile pe care le trăim, ne supunem acestor reguli care sunt în favoarea noastra și a fenomenului în general. Crina reprezintă o absență importantă în angrenajul echipei naționale în ambele faze de joc, atac și apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere”, a declarat Bogdan Burcea, selecționerul echipei României, pentru site-ul oficial al Federației Române de Handbal.

Bogdan Burcea privește cu optimism participarea României la Campionatul European.

”România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică. Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia”, a adăugat Bogdan Burcea.

M. S.