BLACK FRIDAY - Maramureșenii atrași cu prețuri mici la concediile pentru 2021

Domeniul turismului a fost unul dintre cele mai afectate domenii în acest an. Oamenii au renunțat la concedii, alții și-au asumat riscul de a se îmbolnăvi, dar nu au renunțat la o săptămână de distracție, însă per total 2020 a fost un an aproape dezastruos. Agențiile de turism încearcă acum să își atragă clienții cu concedii la prețuri reduse, un fel de Black Friday pentru turism, cu garanția că banii nu se pierd indiferent de evoluția situației sanitare!

BLACK FRIDAY - Maramureșenii atrași cu prețuri mici la concediile pentru 2021

“Ca de obicei vorbim de reduceri realiste și oferite corect și de...minciuni. Asta e valabil nu doar în turism. Sunt oferte speciale pentru această perioadă însă recomand o analiză serioasă.  Firmele care se respectă și își respectă cu adevărat clienții pe tot parcursul anului nu merg cu marje de adaos comercial de maxim 10%, în mod obișnuit undeva între 5 și 7, astfel că orice reducere în afara acestor procente este un semn de întrebare. Cu atat mai mult în această perioadă. Agenția noastră, de exemplu, oferă o săptămână de 3% reducere la orice pachet turistic și condiții foarte bune de asigurare a pachetelor, garanția restituirii sumelor în cazul în care pachetele nu pot fi efectuate”, ne spune Diana Iluț, reprezentantul unei agenții de turism din Baia Mare.

Cat privește anul 2021, acesta, spun specialiștii în turism, nu se anunță a fi un an exploziv din punct de vedere turistic. “Din păcate nu și e greu de făcut previziuni deoarece nu știm cum va evolua pandemia. 2021 sper să fie un an al revenirii, al reconstruirii, al speranței de mai bine în toate domeniile,  inclusiv cel turistic”, a adăugat Iluț.

“Eu nu am încredere în oferte de genul, vă spun sincer. Acum cred că agențiile de turism ar face orice ca să își atragă clienți. Cred că oamenii sunt mai cumpătați, se gandesc că pot rămane fără job din cauza pandemiei și atunci nu se vor putea bucura de concediu. Oamenii și-au schimbat prioritățile. Sănătatea acum e pe primul loc, un serviciu și apoi vin restul”, spune Mihaela G.

H.D.