BIROCRAȚIE - Bolnavii de COVID au devenit mărul discordiei

Pacienții confirmați cu COVID-19, supravegheați acasă de către medicii de familie, au devenit mărul discordiei între halatele albe și autorități.

BIROCRAȚIE - Bolnavii de COVID au devenit mărul discordiei

O parte din medicii de familie din județ au refuzat până în momentul de față să semneze documentele necesare pentru supravegherea de acasă a pacienților confirmați cu coronavirus. Asta înseamnă că medicii care nu au semnat nu au obligația de a se ocupa de supravegherea bolnavilor confirmați cu noul coronavirus, iar dacă o fac, nu vor fi plătiți pentru aceste servicii. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș susține însă că cele mai multe halate albe s-au conformat până la urmă.

“Medicii de familie nu au semnat în integralitate, au semnat cam în procent de 80%. Mai sunt câțiva care nu au făcut-o. Unii sunt în izolare și nu pot, alții poate mai așteaptă niște clarificări în urma discuțiilor de la nivel de Ministerul Sănătății. Oricum, cu siguranță cred că fiecare își supraveghează pacienții”, a declarat Carmen Prodan, președintele CAS Maramureș.

Mai exact, este vorba de o serie de acte adiționale prin care halatele albe primesc 105 lei pentru supravegherea zilnică a maramureșenilor care au fost depistați cu noul coronavirus, dar starea lor de sănătate le permite tratamentul la domiciliu.

A.H.