BENEFICII - 161 de moiseieni au primit carduri pentru o masă caldă

Peste 100 de moiseieni au primit carduri pentru o masă caldă chiar înainte de sărbători. Este vorba despre cardurile pentru masa caldă destinate persoanelor dezavantajate sau marginalizate, acordate în baza OUG nr. 115/2020.

BENEFICII - 161 de moiseieni au primit carduri pentru o masă caldă

Potrivit declarațiilor făcute de către primarul Grigore Tomoiagă, pentru Axanews.ro, în total în comună sunt 161 de persoane care vor beneficia de aceste carduri și se vor bucura de o masă caldă. Cifra este una destul de mică dacă ne raportăm la populația comunei Moisei, care este aproape de 10.000 de locuitori, iar cel mai probabil la următorul recensămant va depăși 10.000 de locuitori, acum că litigiul cu Borșa a fost caștigat. 

Beneficiari OUG nr. 115/2020 sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, respectiv persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate, familiile cu copii care nu au domiciliu stabil şi familii monoparentale.
 

H.D.