BEBELUȘ SUCEAVA - Cursuri de prim-ajutor pentru preoți

După incidentul din Suceava care a șocat părinții din întreaga țară, Asociația Părinți Salvatori vine cu o soluție pentru a preîntampina astfel de tragedii pe viitor.

BEBELUȘ SUCEAVA - Cursuri de prim-ajutor pentru preoți

După ce un bebeluș din Suceava a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță, iar ulterior a fost internat la ATI dar nu a mai putut fi salvat, Asociația Părinți Salvatori organizează cursuri de prim-ajutor gratuite pentru preoții care oficiază botezuri. Cursurile se organizează în grupuri de maxim 25 de persoane.

” Am susţinut peste 780 de sesiuni de curs, la care au participat peste 21.000 de persoane, dar nu îmi amintesc să fi avut nici un participant preot. Poate că acum e momentul...

Pentru a evita viitoare tragedii, mă pun la dispoziţia tuturor preoţilor din România şi voi organiza indiferent cât de multe sesiuni de curs vor fi necesare, până când fiecare slujitor al Altarului va fi pregătit să intervină în caz de urgenţă.

În caz de înec (obstrucţie a căilor respiratorii) e nevoie de intervenţie imediată, în caz contrar intervine stopul cardio-respirator. Aşteptarea personalului medical calificat, fără efectuarea CORECTĂ a manevrelor de eliberare a căilor respiratorii şi, dacă se impune, resuscitare, scade şansele de salvare cu peste 95% !!!
De asemenea trag încă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea amplasării de DEFIBRILATOARE AUTOMATE în locurile publice din toată ţara, inclusiv în biserici.
Pentru programarea cursurilor pot fi contactat prin mesaj privat sau prin telefon sau whatsapp la 0749-93.66.88", precizează Vasile Vlașin, președintele Asociației Părinți Salvatori.
A.H.