„BANCA PENTRU ALIMENTE MARAMUREȘ” - Dacă ai cumpărat prea mult, poți dona

De sărbători, oamenii obișnuiesc să cumpere mai mult ca de obicei. Fie din frica de a nu rămâne fără produse de sărbători, fie din dorința de a invita la masă cât mai mulți prieteni.

„BANCA PENTRU ALIMENTE MARAMUREȘ” - Dacă ai cumpărat prea mult, poți dona

De sărbători, oamenii obișnuiesc să cumpere mai mult ca de obicei. Fie din frica de a nu rămâne fără produse de sărbători, fie din dorința de a invita la masă cât mai mulți prieteni. Anul acesta, asociația non-profit „Banca pentru alimente Maramureș” vine cu o propunere „Cumpără alimente și donează sărbători fericite!”.

Organizația îndeamnă maramureșenii să umple banca cu alimente până în 20 decembrie, deoarece acestea vor ajunge la familiile nevoiașe.

„Până de Crăciun, băimărenii sunt îndemnați să umple „Banca pentru alimente Maramureș” pentru ca și familiile nevoiașe să se poată bucura de sărbători. În ultimii ani s-a tot repetat că de Crăciun se cumpără de trei, patru ori mai multă mâncare decât se poate consuma. Acum, putem să îi dăm un sens consumerismului și să donăm o parte din produsele pe care le avem în coșul de cumpărături”, au precizat responsabilii organizației.

Campania se derulează în magazinul Lidl de pe strada Cosmonauților din Baia Mare.

Ce trebuie să faci e simplu. „Tu donezi alimente neperisabile din magazinele Lidl în cutiile amplasate lângă casele de marcat, iar echipa „Banca pentru alimente Maramureș” preia donațiile și le distribuie în rețeaua noastră de ONG-uri ce au în grijă comunitățile vulnerabile locale.                                                                                                      

În acest fel, alimentele donate de tine ajung, rapid și eficient, exact la cei care au nevoie de ele”, au mai specificat responsabilii organizației. Campania se derulează până în data de 20 decembrie.

„Banca pentru alimente Maramureș” este o organizatie non-profit care are ca scop misiunea de a reduce risipa alimentară, redistribuind surplusul de la producători și tot lanțul comercial către ONG-uri ce se ocupa de persoanele defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială.

V.R.