BAIA MARE - Șoferii parchează unde vor mușchii lor

Șoferii din Baia Mare sunt de foarte multe extrem de indisciplinați, iar asta se vede în trafic. Circulația pe Interzis pare a fi una din marile probleme ale participanților la trafic, fiind aplicate și amenzi.

BAIA MARE - Șoferii parchează unde vor mușchii lor

În perioada 9-15 noiembrie polițiștii locali au aplicat 18 amenzi în valoare de 2900 de lei pentru încălcarea dispozițiilor din OUG195/2002. Poliția Locală spune că au fost săvârșite de către șoferi fapte precum circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis, oprirea voluntară a vehiculelor în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”, oprirea vehiculelor pe trecerile de pietoni ori la mai puțin de 25 m de acestea.

Tot în perioada amintită au fost aplicate zece contravenții privind încălcarea dispozițiilor HCL nr. 223/2013, în valoare de 2.800 lei, pentru fapte precum circulația, oprirea, parcarea sau staționarea autovehiculelor pe zone verzi, alei pietonale, trotuare sau căi de acces pentru persoane cu dizabilități, oprirea și staționarea autovehiculelor, pe locurile de parcare rezervate sau pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate și semnalizate corespunzător sau oprirea sau staționarea altor autovehicule decât cele autorizate în zone rezervate stațiilor de transport în comun sau stații taxi, semnalizate corespunzător;

De asemenea, tot 10 contravenții au fost aplicate la HCL nr.251/2012, în valoare de 2.000 lei, pentru săvârșirea unor fapte și anume „operațiunea de blocare /ridicare se realizează asupra autovehiculelor și vehiculelor de orice fel staționate neregulamentar pe domeniul public și/sau privat de pe raza Municipiului Baia Mare, inclusive drumurile publice în una din următoarele situații: în parcuri, alei pietonale, zone verzi, piețe, piațete, scuaruri, peluzele dintre carosabil și trotuare, insule de dirijare a traficului. Se supun blocării/ridicării, autovehiculele sau vehiculele de orice fel care blochează sau limitează accesul pe căile de acces, -intrări/ieșiri-, în instituții publice, școli, spitale, parcări, garaje, piețe, târguri ,oboare precum și pe proprietățile alăturate drumurilor publice”.

H.D.