BAIA MARE - Amenzile pentru prostituție devin ore de muncă în folosul comunității

Prostituatele din Baia Mare au acumulat la bugetul local datorii de ordinul miliardelor de lei vechi. Conștienți fiind că aceste amenzi nu vor fi achitate niciodată și deci banii nu vor fi recuperați, oficialii de la Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare au cerut instanței de judecată să transforme aceste amenzi pentru prostituție în ore de muncă în folosul comunității.

BAIA MARE - Amenzile pentru prostituție devin ore de muncă în folosul comunității

“Direcția de Venituri a solicitat instanței de judecată ca sancțiunile să fie transformate în ore de muncă în folosul comunității. Pentru perioada 2018-2020 datoriile acestora se ridică la 3.174.146 de lei, din care pană acum s-a reușit soluționarea a 2.531.580 lei. Altfel spus de banii ăștia s-a lucrat în folosul comunității. Prostituatele sunt trimise la Serviciul Public Ambient Urban unde fac acele ore de muncă stabilite de instanță. Chiar săptămana trecută a ieșit o decizie definitivă și irevocabilă pentru o datorie de 141.000 lei, iar instanța a decis ca persoana să presteze 2000 de ore de muncă-n folosul comunității”, au precizat reprezentanții Primăriei Baia Mare, pentru “Axanews.ro”.

Mai trebuie spus că numai în acest an polițiștii băimăreni au aplicat circa 594 de amenzi pentru practicarea prostituției.

H.D.