BAIA MARE - A murit directorul Casei de Cultură a Sindicatelor

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare, Dumitru Corzan ar fi decedat. În ultima perioadă Casa de Cultură a Sindicatelor Baia Mare s-a aflat implicată în mai multe scandaluri.

BAIA MARE - A murit directorul Casei de Cultură a Sindicatelor

„Cu regret anunțăm dispariția celui care a fost primul președinte al CNSLR Maramureș, domnul Dumitru Corzan. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică iar familiei greu încercate consolare”, anunță Sanitas Maramureș.

Dumitru Corzan a fost director al Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare timp de mai mulți ani, iar în ultima perioadă numele său a fost impliucat în mai multe scandaluri. Neoficial nu se cunoaște cauza decesului încă, dar apropiații spun că nu este vorba de coronavirus. Casa de Cultură a Sindicatelor a fost construită în anul 1971 și posedă o sală de spectacole de 700 locuri, precum şi o serie de săli pentru diverse activităţi cultural-artistice. Pe lângă săli clădirea are holuri spaţioase finisate cu lambriuri din esenţe lemnoase contrastante şi structura meşteşugită a plafonului.

„Dumitru Corzan, Mitică , așa cum îi spuneau cei mai apropiați, a fost un om special. Vulcanic, plin de energie, de o sinceritate frustă, sociabil și deschis, a condus, timp de un sfert de veac, destinele Casei de Cultură a Sindicatelor din orașul nostru. A reușit, indiferent de perioadele dificile prin care această clădire emblematică a trecut, nu numai să o țină pe linia de plutire, dar și să găzduiască numeroase și importante evenimente culturale, susținute de artiști de seamă, atăt de la noi din țară cât și din străinătate, oferind astfel posibilitatea unor inedite ' întâlniri spirituale", iubitorilor de frumos din Baia Mare. Drum lin și odihnă veșnică în lumină, Mitică!”, spun cei de la Teatrul Ararat.

H.D.