AVERTIZARE METEO - Vine iarna în Maramureș

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru perioada 20-21 noiembrie, fiind așteptate în Maramureș ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, dar și intensificări ale vântului.

AVERTIZARE METEO - Vine iarna în Maramureș
În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.
ANM precizează că precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea. Mai trebuie spus că la finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.
H.D.