ATLETISM - Băimăreanul Petre Rezmiveș, o speranță a sprintului românesc

Petre Rezemiveș a plecat din Baia Mare la terminarea junioratului.

ATLETISM - Băimăreanul Petre Rezmiveș, o speranță a sprintului românesc

Considerat a fi o speranță a atletismului românesc pe când era junior, Petre Nicolae Rezmiveș a confirmat așteptările după ce a trecut la seniorat.

Sportivul născut în Baia Mare, în 11 septembrie 1997, a cucerit o mulțime de medalii, în probele de sprint, pe vremea când era legitimat la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare (antrenor Delia Grumaz).

La terminarea junioratului s-a transferat la CSM Ploiești și a devenit în scurt timp cel mai bun sprinter din România, obținând câteva rezultate încurajatoare și pe plan internațional. Anul trecut, marcat de pandemia de coronavirus, a devenit campion național în aer liber la 100 m.

“Diferența între anul 2020 și 2019 a fost faptul că în orașul în care locuiesc s-au aplicat restricții mai dure. Sălile și pistele de atletism au fost indisponibile pentru antrenamente. În ciuda faptului că nu am putut să mă antrenez cum ar fi trebuit, am încercat să văd această schimbare ca pe un beneficiu. Am profitat de această pauză pentru a-mi reface corpul și a-mi aduna energiile pentru 2021.

Cel mai greu moment din 2020 a fost cel în care m-am accidentat și am fost forțat să fac o pauză lungă, de trei luni. Fiecare victorie a reprezentat un moment plăcut pentru mine, anul trecut”, a declarat Petre Rezmiveș pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Petre Rezmiveș și-a fixat și obiectivele pe termen scurt și lung.

“Îmi propun ca la finalul anului să fiu fericit de fiecare decizie pe care am luat-o și să obțin rezultate dintre cele mai bune. Visul meu ca sportiv este să fiu în Hall of Fame-ul sprintului românesc. Vreau să las o moștenire prin timpii mei”, a adăugat Petre Rezmiveș.

M. S.