ATAC – AUR vrea suspendarea președintelui României

ATAC – AUR vrea suspendarea președintelui României

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea nou intrată în Parlament, anunță că va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Anunțul a venit dup„ ce preşedintele a anunţat că va face un guvern dintr-o coaliţie a partidelor de dreapta, ignorând celelalte formaţiuni politice care au obţinut scoruri bune la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

George Simion se declară revoltat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile. „Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.  Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Antena 3.

La puțin timp după anunțul lui Simion, Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu exclude varianta suspendării lui IOhannis, în cazul în care PSD nu va ajunge la guvernare.

Liderul AUR, George Simion spunea că nu va face alianță cu nicio formațiune politică din Parlament și că AUR nu va intra într-o coaliţie de guvernare şi nu va vota în favoarea vreunuia dintre candidaţii vehiculaţi până în prezent pentru şefia guvernului.

I.V.