ASSOC - Ateliere de lucru online dedicate drepturilor persoanelor cu dizabilități

Zilele trecute, Asociația ASSOC din Baia Mare a fost prezentă online, prin specialiștii în asistență socială, la atelierele de lucru organizate online de oficialii Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Copii și Adopții.

ASSOC - Ateliere de lucru online dedicate drepturilor persoanelor cu dizabilități

Zilele trecute, Asociația ASSOC din Baia Mare a fost prezentă online, prin specialiștii în asistență socială, la atelierele de lucru organizate online de oficialii Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Copii și Adopții. Discuția s-a concentrat pe „Strategia națională privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2021-2027”.

„Dorina Trifu-Suciu, managerul Serviciilor Sociale ASSOC, a participat la eveniment și a făcut recomandări de îmbunătățire a cadrului legislativ, îndeosebi pe linia ocupării persoanelor cu dizabilități. Discuția s-a concentrat pe <<Strategia națională privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2021-2027>>. De exemplu, ASSOC, prin specialiștii săi, apreciază ca necesară crearea unui post de mentor/responsabil de angajare asistată la fiecare patru angajați cu dizabilități”, precizează responsabilii ASSOC.

O altă propunere vizează acordarea de ajutoare financiare și întreprinderilor sociale simple, nu doar celor de inserție, iar cuantumul subvențiilor să fie calculat în funcție de numărul angajaților proveniți din rândul persoanelor cu dizabilități.

V.R.