ASEARĂ - Un șofer de 73 de ani, din Sighetu Marmației, a provocat un grav accident de circulație

Neatenția la volan poate produce tragedii.

ASEARĂ - Un șofer de 73 de ani, din Sighetu Marmației, a provocat un grav accident de circulație

Un grav accident de circulație s-a produs aseară în localitatea Salva (jud. Bistrița-Năsăud). Cel care l-a provocat este un șofer de 73 de ani, din Sighetu Marmației, aflat la volanul unui Logan. Acesta se îndrepta dinspre Beclean spre Sighet și la intersecția cu DN 17 C, nu a acordat prioritate unui autoturism Audi ce se îndrepta spre Năsăud, circulând regulamentar. În urma impactului, autoturismul Audi a ricoșat într-un autotren care staționa. Rezervorul acestuia, de 800 de litri, s-a spart și tot combustibilul s-a scurs pe șosea. 

Din fericire, șoferul autotrenului, a avut prezența de spirit să oprească motorul imediat evitând astfel un incendiu sau poate chiar o explozie.

„Pompierii militari de la Năsăud au fost direcționați la Salva. Au fost implicate două autoturisme și un autotren care staționa. Din fericire, nu au fost implicate victime omenești. În urma impactului, rezervorul autotrenului s-a spart și aproape 800 de litri de motorină au ajuns pe carosabil pe o suprafață de circa 100 de metri. Pompierii au luat măsurile de protecție împotriva incendiilor pentru împiedicarea producerii unei deflagrații, și împreună cu reprezentanții de la Drumuri Naționale au procedat la curățarea carosabilului. Interevenția a durat aproximativ 40 de minute, traficul desfășurându-se pe o singură bandă de circulație”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Cele două autoturisme au fost grav avariate, dar pasagerii nu au fost răniți. În autoturismul condus de sigheteanul de 73 de ani se mai aflau soția lui și doi nepoți, iar în celălaLt un tânăr bistrițean.

M. S.

foto ISU Bistrița-Năsăud