ARUNCĂ GUNOIUL UNDE ÎI TAIE CAPUL - Localnici de pe Grănicerilor, supărați pe vecini

De aproximativ doi ani, localnicii de pe Strada Grănicerilor, nr.87 se plâng de o familie din vecini, care preferă să arunce gunoiul în fața blocului, în loc să-l ducă la pubelele din apropiere.

De aproximativ doi ani, localnicii de pe Strada Grănicerilor, nr.87 se plâng de o familie din vecini, care preferă să arunce gunoiul în fața blocului, în loc să-l ducă la pubelele din apropiere.

Lucian Epure, de 58 de ani, locuiește în blocul nr. 87 de pe Strada Grănicerilor. Bărbatul spune că nu știe ce să mai facă, pentru a schimba obiceiul greșit al vecinilor. A apelat la toate căile pe care el le-a văzut potrivite să rezolve problema, dar niciuna n-a dat randament.

„De vreo doi ani e același lucru. Aproape săptămână de săptămână aici e plin de gunoi. Sâmbăta trecută spre exemplu, au fost răsfirate peste tot, vin, le lasă aici (n.r.bărbatul arată înspre locul cu incidentul), iar câinii vagabonzi rup sacii în căutarea de hrană. Am telefonat la Poliția locală, am telefonat la Protecția mediului, am sunat la Garda de mediu, dar nimeni nimic. Toți  spun că nu se pot implica. Motivul fiind simplu: <>. Cu toate acestea, eu am un filmuleț în care se vede clar factura cu numele proprietarului, dar nu, ei n-au ce să facă! Domnule, te duci si le spui! Măcar le explici, le atragi atenția să nu mai arunce aici, nu e groapă de gunoi”, a povestit băimăreanul.

Bărbatul a spus că nu cunoaște familia personal, de aceea nici n-a mers să le bată la ușă și să le atragă el atenția.

„Nu știu cine sunt, cum ar reacționa. Nici nu vreau să mă cert cu ei, dar nu e normal ce fac. Nu pot eu să iau măsuri de unul singur. Cei care sunt în măsură să le ia, ar trebui s-o facă. Trec oamenii pe aici și când le văd își fac cruce”, a mai spus el.

Joi dimineața, (10 decembrie) când a mers să-și ia un ziar, a văzut iar același peisaj neplăcut din fața blocului.

„Am ieșit să-mi iau ziar și iar erau gunoaie peste tot. Într-adevăr, au venit cei de la salubritate și au curățat, dar nu e normal”, a mai precizat omul.

De asemenea, în zilele care urmează, localnicul spune că va merge la Poliția locală, să pună ei o cameră de filmat în fața blocului (întrucât el n-are voie), deși până la amplasarea camerei mai poate dura mult și bine.

Partea și mai neplăcută din povestea cu gunoaiele este că în saci sunt adesea pampersuri, care, bineînțeles, miros, cu atât mai mult vara! Pubele pentru gunoi există atât în dreapta blocului, cât și în stânga lui.

Dorința băimăreanului este să fie luate măsuri și toată această neplăcere să fie oprită. Iar cea mai potrivită soluție (crede acesta) ar fi să se amplaseze o cameră de filmat în fața blocului.

V.R.