ARTĂ CONTEMPORANĂ - MNAC a cumpărat 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) a încheiat procesul de achiziţionare de artă contemporană. Acesta a cumpărat 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români contemporani, precizează Agerpres.

ARTĂ CONTEMPORANĂ - MNAC a cumpărat 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) a încheiat procesul de achiziţionare de artă contemporană. Acesta a cumpărat 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români contemporani, precizează Agerpres. Cel mai tânăr artist căruia i-au fost achiziţionate lucrările având 23 ani, iar cel mai vârstnic 85 ani.

MNAC a primit de la Ministerul Culturii 2 milioane de lei la începutul crizei provocate de Covid-19 pentru a face aceste achiziţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii transmis, luni pentru Agerpres, iniţiativa aparţine ministrului Bogdan Gheorghiu. Acesta a declarat că este o măsură onestă pentru dezvoltarea şi susţinerea artiştilor plastici, după 12 ani în care statul român nu a mai achiziţionat lucrări de artă plastică.

În total au fost depuse 477 de dosare, dintre care au fost selectate 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români.

Alte 13 lucrări au fost donate de către artiştii selecţionaţi pentru achiziţia lucrărilor lor, în semn de solidaritate cu politicile culturale ale Ministerului Culturii prin MNAC.

V.R.