APROAPE ABANDONATE  - Centrele de informare turistică din județ, investiții fără sens

Cu surle și trambițe se anunțau anii trecuți inaugurarea unor centre de informare turistică în mai multe zone din județ. Doar că anii au demonstrat că ele acum nu își au rostul. Dacă vrei să obții informații le găsești închise. Conducerea Consiliului Județean recunoaște că aceste centre nu își au rostul și ele vor exista atata vreme cat sunt obligate prin lege, fiind construite din fonduri europene.

APROAPE ABANDONATE  - Centrele de informare turistică din județ, investiții fără sens

“Nimeni în lumea asta nu mai merge la centrele de informare turistică. E o chestie simplă. Toată lumea intră pe internet. Ori, din păcate, ceea ce a realizat Consiliul Județean pană acum în materie de informare publică pentru turiști este egal cu zero. Suntem praf la Consiliu Județean la ceea ce înseamnă aplicații, circuit al documentelor, ce să mai vorbim de alte lucruri în materie de online. Nu avem un Document Management System. Avem doar un registru online de intrări și ieșiri. Aici totul funcționează pe hartie, se consumă tone de hartie pe lună aici, la Consiliul Județean. Dar de anul viitor vom intra pe un proiect pilot prin care vom realiza un sistem integrat atat pentru CJ Maramureș, cat și pentru subordonate. Aici nu se știe nimic de ce se întamplă la subordonate. Dacă DGASPC vrea 100.000 de lei noi putem să îi credem pe cuvant sau nu. Doar ce ne dau ei.

Aceste centre vor funcționa atat vreme cat există acea perioadă de sustenabilitate, fiind construite prin fonduri europene. Oamenii care lucrează acolo ar putea să se ocupe de promovarea efectivă a pensiunilor, operatorilor care produc produse tradiționale, de artizanat, să promoveze obiectivele turistice din fiecare comună. Cel mai important lucru e să reușim să înmulțim numărul de turiști. Trebuie investiții în infrastrutura de turism, în informarea turistică, să se știe ce să se viziteze, să aibă evenimente la care să ia parte turistul, nu numai Zilele Comunei care nu aduc niciun beneficiu pentru turism. E nevoie de domenii schiabile, aquapark termal care să țină turistul încă o zi sau două în județ. Fiecare zi în care stă turistul în județ înseamnă bani la bugetul județului”, au anunțat oficialii CJ Maramureș în cadrul unei conferințe de presă.

H.D.