APIA- Control la ferme

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face în această săptămână controlul la fața locului, în fermele de animale care au solicitat ajutorul Covid 19, precizează Agroinfo.

APIA- Control la ferme

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face în această săptămână controlul la fața locului, în fermele de animale care au solicitat ajutorul Covid 19, precizează Agroinfo. Ajutorul este oferit în cadrul Măsurii 21, Sprijin excepțional cu caracter temporar acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19. Funcționarii APIA fac verificări în fermele incluse în eșantionul de control.

Potrivit directorului general APIA, Adrian Pintea, eșantionul de control selectat pentru acordarea ajutorului de maxim 7.000 de euro/fermă este de 5% din numărul cererilor depuse de fermieri. Au fost selectate la control, în total, 4.065 de ferme din toată țara.

În cazul în care fermierul, care a depus cerere de solicitare sprijin temporar cu caracter excepțional, a fost selectat pentru controlul la fața locului și nu permite efectuarea controlului, cererea de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional va fi respinsă de la plată conform art. 59 alin. (7) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, cu modificări şi completări ulterioare.

V.R.