APENDICITA – Ce medicamente să nu iei când se inflamează apendicele

Apendicita poate avea unele simptome înșelătoare. Atunci când apare durerea, toată lumea este tentată să ia un medicament care să o calmeze. Medicii însă spun că nu ar trebui administrate antalgice înainte de consultul medical.

APENDICITA – Ce medicamente să nu iei când se inflamează apendicele
Apendicita necesită intervenție chirirgicală

Apendicita apare atunci când apendicele se inflamează. Apendicele este o prelungire care atârnă de partea dreaptă inferioară a intestinului gros, însă scopul anexei nu este cunoscut. De obicei se inflamează din cauza unei infecții sau a unei obstrucții a tractului digestiv. Dacă nu este tratat, un apendice infectat poate exploda și răspândi infecția în cavitatea abdominală și în sânge.
Apendicita afectează 1 din 500 de persoane în fiecare an. Riscul apendicitei crește odată cu vârsta, atingând vârful între 15 și 30 de ani. Apendicita este principalul motiv pentru intervenția chirurgicală abdominală la copii, patru din 1.000 de copii necesitând îndepărtarea apendicelui înainte de vârsta de 14 ani.

Simptomele apendicitei

Durere abdominală, de obicei începând chiar deasupra buricului și apoi deplasându-se spre partea inferioară dreaptă a abdomenului

Greaţă

Vărsături

Dacă aveți simptome de apendicită, nu luați laxative pentru ameliorarea constipației: aceste medicamente cresc riscul ca apendicele să explodeze, potrivit health.harvard.edu. De asemenea, evitați să luați medicamente antialgice înainte de a vă consulta medicul, deoarece aceste medicamente pot masca simptomele apendicitei și pot îngreuna diagnosticul.

Alte simptome mai pot fi:

Umflarea abdominală
Durere la atingerea părții drepte a abdomenului
Febra mică
Incapacitatea de a elimina gazele
Modificarea tranzitului intestinal normal

Majoritatea oamenilor vor solicita asistență medicală în decurs de 12 până la 48 de ore din cauza durerii abdominale. În unele cazuri există un nivel scăzut de inflamație timp de câteva săptămâni înainte de a fi pus diagnosticul.

Nu există nicio modalitate de a preveni apendicita.