ANCHETĂ - Mai multe VIP-uri au fost vaccinate anti-COVID

În Polonia a fost demarată o anchetă după ce mai multe celebrități au fost vaccinate anti-COVID-19, deși primele doze sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical şi familiilor lor.

ANCHETĂ - Mai multe VIP-uri au fost vaccinate anti-COVID

Scandal în Polonia după ce mai multe celebrități au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, cu toate că în prima etapă a vaccinării prioritate au cadrele medicale și familiile lor, relatează Agerpres, citatnd agenția de presă PAP.

''Pe 4 ianuarie va începe o inspecţie detaliată în unităţile legate de Universitatea de Medicină din Varşovia (WUM)'', a anunţat ministrul sănătăţii polonez Adam Niedzielski.

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin în cauză, 18 ''personalităţi binecunoscute în domeniul artei şi culturii'' au fost vaccinate joi contra COVID-19.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sâmbătă că ''respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială''.

''Relatările din presă despre celebrităţi care s-au vaccinat şi au sărit peste rând sunt un adevărat scandal. Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea'', a subliniat Morawiecki.

A.H.